Nu börjar det bli höst. Jag gillar hösten! Ok, det behöver inte spöregna och storma hela tiden, även om det också är ganska mysigt om jag slipper gå ut. Men visst är det härligt när det är hög luft, solen skiner och naturen skiftar i varma färger? Bäst är det nu i början av hösten, när det är mellan 10 och 20 grader ute och fortfarande ljust på morgonen och kvällen. Nu kan man vara ute utan att varken bli för varm eller för kall och öppnar man ett fönster så får man in sval luft.

Jag förknippar hösten med nystart. Även om kalenderåret börjar i januari så är jag nog fortfarande kvar i ”läsårstänkandet”. Dessutom förpliktigar inte hösten att man ”ska” vara ute, vara solbränd och tycka att att det är sååå skönt med stekande sol. Visst tycker jag om sommaren också, men jag får erkänna att jag inte är någon stor värmefantast. Hur kommer det sig att ”vackert väder” oftast likställs med sol och värme? Det verkar i alla fall så om man lyssnar på väderpresentatörerna.  Ok, en nackdel med hösten är att det börjar bli mörkare och den mörka vintern närmar sig. För det är inte så kul när det bara är ljust de timmar man sitter på jobbet. Men där är vi inte ännu!

Just nu håller jag på att koka en god höstsoppa, potatis- och purjolökssoppa. Jag är nämligen hemma och är sjuk med halsont och blev så sugen på varm soppa. Jag har mest sovit och kollat på tv idag och i eftermiddags såg jag Nigella baka chokladkaka och blev så sugen att jag rörde ihop en kladdkaka till fikat som jag tyckte att jag kunde unna mig.

Jag hoppas att inte bebisen i magen blir smittad av min förkylning. Det kan ju bli lustigt om den börjar hosta och nysa där inne… Fast det funkar väl inte riktigt så. (Däremot har jag läst att foster kan hicka, hihi.)  Eftersom jag inte har hög feber eller ont i kroppen är det nog inte svininfluensan i alla fall…

soppa

One Response to “Härligt med höst”

Leave a Reply

februari 2020
M T O T F L S
« jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Arkiv