Det blåser och snöar för fullt ute, men det gör inget för jag har inte behövt sätta foten utanför dörren idag. Nu är jag nämligen julledig på riktigt. Jag har varit ledig en vecka, men idag är första slappardagen. Jag har sovit, kollat på filmer på tv, ätit julmatsrester, julkakor och julgodis och nu är klockan långt efter midnatt. Så som det ska vara på juldagen.

Förra helgen var vi nere i Småland och träffade mina föräldrar och syskon och för första gången min systerson, lille Leo, då knappt tre veckor gammal. Han var så söt! Vi firade lite jul i förtid och det var väldigt trevligt att träffa alla. På söndagen var vi hemma hos min mormor och åt lutfisk och en massa olika sorters kakor. Min moster, hennes sambo och mina kusiner var där också. Av mormor fick vi en hel låda full med saker till bebisen. Det var täcken, kuddar, lakan, filtar och kläder. Välbehövligt och uppskattat.

När vi kom hem hade vi fullt upp med att fixa inför julen och igår var det julafton. Då var Uffes mamma och bror här och vi åt julmat (tills vi var proppmätta), bytte julklappar, tittade på tv och umgicks. En trevlig julafton. När jag var liten tyckte jag att det var så tråkigt när julafton var över, den dagen jag längtat efter gick så fort. Fast nu tycker jag om dagarna som kommer efter också. Då är julstressen över och det blir tid att bara ta det lugnt och njuta av julstämningen.

Leave a Reply

februari 2020
M T O T F L S
« jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Arkiv