Som ni vet gillar jag att laga mat och det händer även att jag bakar ibland. Så jag ville förstås ta tillfället att baka en bröllopstårta till oss. Det var roligt att få tillfälle att skapa lite och jag blev nöjd med resultatet. Jag bakade en chokladbotten som jag delade i tre delar. Första laget fyllde jag med vaniljkräm som jag gjorde på grädde istället för mjölk. Nästa lager fyllde jag med hårt vispad grädde, mosade jordgubbar och hemgjord hallon-björnbärssylt. Sen täckte jag hela tårtan med en chokladsmörkräm som ”fuktspärr” innan jag la på ett lager tunt kavlad sugarpaste. Slutligen dekorerade jag tårtan. Ingen mager tårta direkt, men den blev god!

Recept på tårtbotten:

3 ägg, 3,5 dl socker, 225 g smör, 5 dl vetemjöl, 3 tsk vaniljsocker, 3 tsk bakpulver, 3 tsk kakao, 2 dl mjölk.

Vispa ägg och socker till en porös smet. Smält smör. Blanda i de torra ingredienserna i smeten. Sikta i kakaon omväxlande med mjölken och smöret. Smörj en form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40 minuter.

Recept på smörkräm:

200 g rumsvarmt smör, 1,5 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 3 äggulor, 2 msk kakao.

Rör fettet mjukt. Blanda i socker och äggula. Rör till en slät kräm. Tillsätt kakaon.

tarta1

tarta2

tarta3

tarta4

One Response to “Bröllopstårta”

Leave a Reply

mars 2019
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arkiv