Häromdagen var jag på HLR-kurs på jobbet, dvs hjärt och lungräddning. En väldigt bra och matnyttig kurs. Jag har gått HLR tidigare, men tyvärr glömmer man om man inte övar ibland och man kan aldrig gå en sådan kurs för många gånger. Nu är kursen omgjord och varje deltagare fick en docka att öva på, MiniAnne. Kursen genomfördes med hjälp av en dvd-film som alla fick med sig hem också. Så med en pedagogisk film och en docka att öva på kan man repetera hemma ibland och även lära andra. För HLR kan rädda liv och ju fler som kan HLR, desto fler liv kan räddas. Enligt statistiken är det oftast i hemmet eller på arbetsplatsen man träffar på  någon med hjärtstopp eller andningsuppehåll, dvs någon man troligtvis står nära…

Här kan du läsa mer om HLR och MiniAnne: http://www.svenskahlr.se/index.html

One Response to “HLR”

  • Mamma says:

    Gick en sådan kurs förra året. Håller med om att det kan vara bra att kunna men hoppas ändå att slippa förstås. Kram på dig!

Leave a Reply

februari 2020
M T O T F L S
« jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Arkiv