sylt

Den här helgen har jag gjort en massa husliga saker. Jag skrev en lista och har bockat av efter hand. Förutom det som måste göras i princip varje helg, dvs. att städa, tvätta, göra veckomatsedel och sånt, så har jag även tagit tag i en del inför vintern. Nu är balkongen ”vinterfixad”, dynor är i källaren och hallonplantorna vinterförvarade. Jag har också hängt in sommarjackorna i garderoben, satt in sommarskorna och impregnerat vinterstövlarna. För nu är hösten här på riktigt. Den här helgen har det varit busväder. Jag har köpt en grå ulljacka i vid modell där den växande magen nog kommer att få plats.

Igår kokade jag sylt på bär från pappas trädgård. Jag blandade hallon och björnbär och kokade ihop med syltsocker som innehåller pektin. Väldigt enkelt, men väldigt gott! Sylten var både god till havrepannkakor igår och på rostat bröd till frukost idag. Havrepannkakorna är mammas recept. Det blir mättande, tjocka pannkakor som inte fastnar i pannan. Här kommer receptet som räcker till 2 personer:

Blanda 2 ägg, 3 dl mjölk, 2, 5 dl mjöl, 0.5 dl havregryn, 2 krm salt, 1 tsk bakpulver och 1 msk olja. Stek pannkakorna och ät t.ex. med sylt och glass eller turkisk yoghurt.

Jag har förstås vilat lite ibland också. Fast när jag la mig på eftermiddagen en stund igår var det svårt att slappna av, för då körde bebisen igång ett gympapass i magen! Det verkar som om bebisen ofta vaknar när jag vilar och somnar när jag rör mig. Det är en häftig och fascinerande känsla .

Leave a Reply

februari 2020
M T O T F L S
« jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Arkiv