Nu när det är höst är det förstås säsong för rotsaker, äpplen och annat gott. Jag var och storhandlade idag och köpte bland annat svenska äpplen. De luktar sååå gott! Jag köpte också en massa goda grönsaker och rotsaker. Jag kan bland annat tipsa om det vi åt till middag ikväll, rödbetsris. Det är en riktigt mumsig, klarröd vitminkick. Receptet finns på förpackningen till Ica:s fullkornsris, men här kommer det:

Ingredienser: I gul lök, ca 300 g vitkål, 300 g färska rödbetor, 3 dl fullkornsris, 1 lagerblad, 1 msk rödvinsvinäger, 1 msk honung, 1-1,5 tsk salt, 1 krm peppar, 8 dl vatten, 1 dl hackad persilja.

Gör så här: Skala och skär löken i klyftor. Skölj och strimla vitkålen. Skala och riv rödbetorna. Lägg rotfrukterna och riset i en gryta, Tillsätt lagerblad, vinäger, honung, salt och peppar och häll över vattnet. Låt koka upp och sjud sedan under lock i ca 20-30 minuter. (De gånger jag har gjort den här rätten har den behövt koka längre innan vattnet försvunnit.)

Till rödbetsriset är det gott med turkisk yoghurt och t.ex. fisk. Vi åt panerad torskfilé med citron. Egentligen skulle det vara pepparrot i yoghurten, men jag kunde inte hitta det någonstans på hela Ica Maxi. Väldigt mystiskt. Jag har letat förut utan framgång. Så jag tänkte ta wasabi (japansk pepparrot) istället, men inte heller det kunde jag hitta i den japanska hyllan. Fast det var gott ändå.

One Response to “Mumsig vitaminkick”

  • Mamma says:

    Ska verkligen testa ditt mattips. Kram på dig och blivande barnbarnet.

Leave a Reply

februari 2020
M T O T F L S
« jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Arkiv