Archive for the ‘Funderingar’ Category

 

Häromdagen var jag på HLR-kurs på jobbet, dvs hjärt och lungräddning. En väldigt bra och matnyttig kurs. Jag har gått HLR tidigare, men tyvärr glömmer man om man inte övar ibland och man kan aldrig gå en sådan kurs för många gånger. Nu är kursen omgjord och varje deltagare fick en docka att öva på, MiniAnne. Kursen genomfördes med hjälp av en dvd-film som alla fick med sig hem också. Så med en pedagogisk film och en docka att öva på kan man repetera hemma ibland och även lära andra. För HLR kan rädda liv och ju fler som kan HLR, desto fler liv kan räddas. Enligt statistiken är det oftast i hemmet eller på arbetsplatsen man träffar på  någon med hjärtstopp eller andningsuppehåll, dvs någon man troligtvis står nära…

Här kan du läsa mer om HLR och MiniAnne: http://www.svenskahlr.se/index.html

 

Igår kväll var första delen av ”Kommissarien och havet” på TV4. Det är fyra filmer baserade på Mari Jungstedts deckare. Jag har läst de flesta av hennes böcker och tycker att de är mycket bra. Av trailern inför filmen visade det sig dessutom vara bra skådespelare med. Så jag såg fram emot en filmkväll. Men…vilken dålig produktion! Det visade sig vara en tysk produktion med hälften tyska och hälften svenska skådespelare, så de tyska var dubbade. Jag fattar inte varför de bytt namnet på huvudrollen, istället för Anders Knutas heter han i filmen Robert Andersson. Varför? De andra har ju samma namn som i boken. Dessutom tyckte jag att filmen var ryckigt klippt och inte lyckades ge boken rättvisa. Synd! Jag tog mig faktiskt igenom hela filmen, men vet inte om jag ens ska försöka mig på de andra tre… En besvikelse!

 

Nu börjar det bli höst. Jag gillar hösten! Ok, det behöver inte spöregna och storma hela tiden, även om det också är ganska mysigt om jag slipper gå ut. Men visst är det härligt när det är hög luft, solen skiner och naturen skiftar i varma färger? Bäst är det nu i början av hösten, när det är mellan 10 och 20 grader ute och fortfarande ljust på morgonen och kvällen. Nu kan man vara ute utan att varken bli för varm eller för kall och öppnar man ett fönster så får man in sval luft.

Jag förknippar hösten med nystart. Även om kalenderåret börjar i januari så är jag nog fortfarande kvar i ”läsårstänkandet”. Dessutom förpliktigar inte hösten att man ”ska” vara ute, vara solbränd och tycka att att det är sååå skönt med stekande sol. Visst tycker jag om sommaren också, men jag får erkänna att jag inte är någon stor värmefantast. Hur kommer det sig att ”vackert väder” oftast likställs med sol och värme? Det verkar i alla fall så om man lyssnar på väderpresentatörerna.  Ok, en nackdel med hösten är att det börjar bli mörkare och den mörka vintern närmar sig. För det är inte så kul när det bara är ljust de timmar man sitter på jobbet. Men där är vi inte ännu!

Just nu håller jag på att koka en god höstsoppa, potatis- och purjolökssoppa. Jag är nämligen hemma och är sjuk med halsont och blev så sugen på varm soppa. Jag har mest sovit och kollat på tv idag och i eftermiddags såg jag Nigella baka chokladkaka och blev så sugen att jag rörde ihop en kladdkaka till fikat som jag tyckte att jag kunde unna mig.

Jag hoppas att inte bebisen i magen blir smittad av min förkylning. Det kan ju bli lustigt om den börjar hosta och nysa där inne… Fast det funkar väl inte riktigt så. (Däremot har jag läst att foster kan hicka, hihi.)  Eftersom jag inte har hög feber eller ont i kroppen är det nog inte svininfluensan i alla fall…

soppa

Nu har första veckan efter semestern gått. Faktiskt fortare än jag hade trott också. Jag brukar ofta göra så att jag börjar och slutar semestern mitt i veckan så att jag får två kortveckor i början och slutet, det brukar vara skönt. Därför var jag rädd att det skulle kännas väldigt långt att jobba en hel vecka direkt, men det har gått bra. Dessutom är det desto skönare med helg nu när jag har jobbat, på semestern flyter dagarna ihop.

Förresten, har man kopplat bort jobbet tillräckligt under semestern när man som jag försöker komma in på arbetet genom att dra busskortet i kortläsaren och måste fundera vilken våning man ska trycka på i hissen…?

februari 2020
M T O T F L S
« jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Arkiv