Archive for the ‘Arbete’ Category

 

Häromdagen var jag på HLR-kurs på jobbet, dvs hjärt och lungräddning. En väldigt bra och matnyttig kurs. Jag har gått HLR tidigare, men tyvärr glömmer man om man inte övar ibland och man kan aldrig gå en sådan kurs för många gånger. Nu är kursen omgjord och varje deltagare fick en docka att öva på, MiniAnne. Kursen genomfördes med hjälp av en dvd-film som alla fick med sig hem också. Så med en pedagogisk film och en docka att öva på kan man repetera hemma ibland och även lära andra. För HLR kan rädda liv och ju fler som kan HLR, desto fler liv kan räddas. Enligt statistiken är det oftast i hemmet eller på arbetsplatsen man träffar på  någon med hjärtstopp eller andningsuppehåll, dvs någon man troligtvis står nära…

Här kan du läsa mer om HLR och MiniAnne: http://www.svenskahlr.se/index.html

Nu har första veckan efter semestern gått. Faktiskt fortare än jag hade trott också. Jag brukar ofta göra så att jag börjar och slutar semestern mitt i veckan så att jag får två kortveckor i början och slutet, det brukar vara skönt. Därför var jag rädd att det skulle kännas väldigt långt att jobba en hel vecka direkt, men det har gått bra. Dessutom är det desto skönare med helg nu när jag har jobbat, på semestern flyter dagarna ihop.

Förresten, har man kopplat bort jobbet tillräckligt under semestern när man som jag försöker komma in på arbetet genom att dra busskortet i kortläsaren och måste fundera vilken våning man ska trycka på i hissen…?

 

Nu är semestern slut för min del. 🙁 Att den alltid går så fort! Så idag ringde klockan i ottan igen och det var bara att masa sig upp. Det gick väl i och för sig hyfsat. Det är lite lättare att gå upp nu sommartid när det är ljust, dessutom brukar det gå första dagen, trots att jag hade svårt att somna igår och sov lite på halvspänn. Sen blev jag trött på eftermiddagen och imorgon kommer jag nog vara jättetrött.

För att försöka se lite positivt på att semestern är slut så kan jag ju säga att det finns fördelar med att komma in i rutiner igen och efter att inte ha varit inne i stan på en månad så var det lite kul att gå en sväng i några affärer på lunchen.

På jobbet möttes jag av alcogel i  vartenda hörn. I entrén, på toaletterna, i fikarummen, vid personalmatsalen… Det är en del i att försöka minimera spridningen av den nya influensan (”svininfluensan”). Det är ju bra, fast det är svårt att hindra de bassilusker som transporteras i luften, t.ex. på pendeltågen som jag sitter mycket på… Hm, jag får hoppas att jag slipper undan. Det är ju inte kul att vara sjuk.

februari 2020
M T O T F L S
« jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Arkiv